BIJGERECHT, 25MIN

Tempura

curry garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen uit de frituur (of uit de pan!) in een krokant jasje en met de smaak van heerlijke Thaise curry. Wat wil je nog meer als guilty pleasure snack?! Geweldig op de borrelplank, voor de tv tijdens een voetbalwedstrijd of bij je rijst. 

Ingrediënten

Koh Thai rode currypasta
1 el
Roerbakgarnalen
200 g
Panko
100 g
Geklutst ei
1
Bloem
4 el
limoen
1

Serveer met

Koh Thai loempia dipsaus
1 bakje
Koh Thai groene chilisaus
3 el
Koh Thai Sriracha
1 el
Mayonaise
2 el
Citroen
1/2

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rode currypasta

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de garnalen schoon. Vul één diep bord met panko, één bord met een losgeklopt ei + rode currypasta en één bakje met bloem.

Stap 2: Maak een ‘productielijntje’ in de volgende volgorde: rol de rauwe garnaal eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de panko. Herhaal dit voor alle garnalen.

Stap 3: Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de garnalen kort tot ze gaar zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 4: Enjoy de tempura garnalen met drie dips! Serveer de loempia dipsaus, de chilisaus en een zelfgemaakt sausje met sriracha, mayonaise en het sap van een halve limoen. Serveer de overige limoen in wedges naast de garnalen.