hoofdgerecht, 20MIN

Sriracha tofu bowl

Een bowl vol kleurrijke ingrediënten, wat heerlijk! Er is absoluut geen regel voor het maken van een ‘bowl’, het makkelijke is dat je alles wat je zelf lekker vindt erin kunt doen. Zolang het een beetje bij elkaar combineert natuurlijk.

In deze bowl marineren we de tofu met o.a. Sriracha saus, dit maakt de tofu lekker kruidig van smaak.

Ontdek de Magie van Sriracha Tofu Bowls!

Ingrediënten

2 tot 3 personen:

Stevige tofu, in blokjes gesneden
400 g
Koh Thai Sriracha saus
1 el
Koh Thai vissaus
1 el
Knoflookteen
1
Koh Thai rijstnoedels
220 g
Avocado
1
Rode kool
200 g
Sojaboontjes
200 g
Wortel Julienne
150 g
Bosuien
2
Verse koriander
ter garnering
Sesamzaadjes
ter garnering

Dressing

Koh Thai Green Sweet Chili saus
1 el
Koh Thai vissaus
1 el
Olijfolie
1,5 el
Honing
1 el
Sap van limoen
1/2

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Vissaus

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Rijstnoedels

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Laat de tofu eventueel uitlekken en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Mix in een grote kom de Sriracha met de vissaus en 1 teen knoflook uitgeperst, voeg de tofu hier aan toe en mix goed. Laat een pan met antiaanbaklaag warm worden met een beetje olie en bak hierin de tofu knapperig. Zorg dat ze elkaar niet raken voor een beter effect.

Stap 2: Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.

Stap 3: Snijd de avocado in plakjes, de rode kool in reepjes en de bosui in ringetjes. Snijd de koriander grof. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen.

Stap 4: Verdeel de rijstnoedels over 2 of 3 bowls (kom of diep bord). Verdeel vervolgens alle ingrediënten en gebakken tofu evenredig over de borden. Maak af met de dressing en garneer met verse koriander en sesamzaadjes.