BIJGERECHT, 20MIN

Snel panbrood met gele curry en cranberry

Dit heerlijke panbrood is binnen 20 minuten klaar en hoeft niet te rijzen. Ideaal dus voor als je minder tijd hebt.

Door de cranberries is de smaak wat zoeter en combineert dit brood geweldig met een pittiger gerecht. Maar ook simpelweg belegd met kaas en ham en even geroosterd is het een topper.

Voor een complete maaltijd serveer je het brood met een curry en een frisse salade.

Panbrood: Een Oude Smaak, Een Tijdloze Favoriet!

Ingrediënten

Plantaardige olie
1 el
Bloem
150 gr
Koh Thai gele curry paste
1 el
Verse koriande
2 el
Gedroogde cranberries
70 gr
Honing
2 el
Bakpoeder
2 tl
Zout
1/2 tl
Zwarte peper
1 tl
Melk
150 ml
Ei
1
Ongezouten boter, gesmolten
45 gr

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Gele currypasta

EXPLORE

Bereidingswijze

Het makkelijkste is dit brood te bakken in een gietijzeren koekenpan van ongeveer 24 cm. Het is een relatief plat brood. Hoe kleiner de pan hoe dikker het brood wordt.

Stap 1: Verhit de oven voor op 200 ˚C

Stap 2: Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom en voeg zwarte peper en zout toe.

Stap 3: Voeg de cranberries toe aan het bloemmengsel en roer even door met een lepel tot alle cranberries een beetje bloem om zich heen hebben.

Stap 4: Doe de gele curry paste en de verse koriander samen in een ander kommetje en roer goed door.

Stap 5: Klop de melk, de honing en het ei samen in een aparte kom en roer de curry pasta erdoorheen. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe. Doe het hele mengsel bij de bloem en roer door tot net gemengd. Overmix het niet.

Stap 6: Doe 1/2 el olie in de koekenpan en laat de pan goed heet worden. Als je het deeg erin doet moet het sissen.

Stap 7: Zet het vuur uit en schuif de koekenpan in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot het midden terugveert als je er zachtjes in duwt. Het brood moet goudbruin zijn en krokant aan de randjes.

Stap 8: Haal het brood uit de pan en laat afkoelen op een rek. Snijd het pas als het volledig is afgekoeld.