bijgerecht, 30MIN
Rijstvel loempia’s
Deze loempia’s maak je gemakkelijk thuis zonder frituur! Ze zijn 100% glutenvrij en perfect als bijgerecht of snack. Gevuld met de lekkerste smaken uit de Thaise keuken.
Je hoeft niet meer te kiezen tussen een summer roll of loempia!
Ingrediënten
Voor 10 loempia’s
Gerelateerde producten
Loempia vellen
EXPLORE
volkoren rijstvermicelli
EXPLORE
loempia dipsaus
EXPLORE
Bereidingswijze
Stap 1: Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd fijn evenals de paddenstoelen, knoflook, rode peper, koriander en bosui. Rasp de wortel.
Stap 2:Bereid de rijstvermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat uitlekken en knip in stukken van 5cm.
Stap 3: Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de pepers kort. Voeg het gehakt toe, roerbak dit bruin en gaar. Voeg de paddenstoelen en vermicelli toe en breng op smaak met peper. Doe het gehaktmengsel in een kom en voeg de overige verse ingrediënten toe.
Stap 4: Week 1 loempiavel per keer in een kom water, leg een strookje vulling aan 1 zijde van het vel. Rol het vel er 1 keer omheen en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol de loempia nu helemaal dicht.
Stap 5: Frituur de loempia’s met een paar tegelijk rondom goudbruin. Serveer met de dipsaus!
Tip: om de loempia goed dicht te krijgen kan je hem op het laatst even vastzetten met een mengsel van wat bloem en water/ even een vingertipje hiermee en ze worden extra goed gesloten!