BIJGERECHT, 25MIN

Pittige Asian rice cakes

Met onze rijstvellen kan je veel meer dan alleen het maken van summer rolls! We nemen je mee langs de talloze mogelijkheden die een rijstvel kan bieden. Deze editie: Asian rice cakes.

De marinade van sriracha, ketjap en honing zorgt voor een sweet maar spicy smaaksensatie, terwijl de rice cakes zorgen voor een chewy bite!

Een keer wat anders dan summer rolls!

Ingrediënten

Koh Thai Rijstvellen
1 verpakking
Koh Thai Sriracha
2 el
Ketjap
3 el
Honing
1 el
Sesamzaad
ter decoratie
Lente-ui
ter decoratie

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstvellen

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Zet een ruime bak lauwwarm water klaar en dip een rijstvel een paar seconde onder in het water. Hij mag nog best stevig aanvoelen, laat het rijstvel 30 sec rusten op een glad oppervlak (groot bord, plastic snijplank).

Stap 2: Vouw de zijkanten naar binnen en rol het rijstvel op als een klein rolletje. Knip de rolletjes doormidden en rijg aan een prikker. 

Stap 3: Maak een marinade van de sriracha, ketjap en honing. Verhit 1el olie in de pan. Bak de prikkers kort aan en giet vervolgens de marinade eroverheen. Laat een paar minuten inkoken en draai de prikkers halverwege om.

Stap 4: Serveer als bijgerecht het sesamzaad en de lente-ui.