hoofdgerecht, 40MIN
Groene curry met winterse groenten
Met een groene curry kan het nooit fout gaan. Deze variant is gemaakt met winterse groenten, zoals venkel, broccoli en gekleurde wortels. Door de toevoeging van granaatappelpitjes en Griekse yoghurt krijgt de curry een frisse touch!
Tip: wij gebruikten gekleurde wortels, broccoli, paksoi en venkel! Varieer er op los!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Ter garnering
Gerelateerde producten
Groene currypasta
EXPLORE
Vissaus
EXPLORE
Kokosmelk
EXPLORE
Bereidingswijze
Stap 1: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de wortels schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 centimeter. Besprenkel met olie, leg op een bakplaat en schuif in de oven voor 25 minuten.
Stap 3: Snijd de bloemkool in roosjes, de paksoi in grove stukken en de venkel in ringen. Besprenkel de groenten met olie en zout. Voeg na 10 minuten toe aan de bakplaat in de oven.
Stap 4: Snijd de rode ui in blokjes. Zet een pan op middelhoog vuur, voeg 2 el olie toe samen met de rode ui. Voeg de groene currypasta en bak 1 minuut mee. Voeg de blikken kokosmelk toe en laat 10 minuten op laag vuur koken. Voeg naar smaak vissaus en zout toe.
Stap 5: Pak vier diepe borden. Schep rijst in het midden, de gegrilde groenten erbovenop en de currysaus eromheen. Garneer met een goede lepel Griekse yoghurt, een klein handje granaatappelpitjes en een limoenpartje.