hoofdgerecht, 30MIN
Geroerbakte aubergine met mie
Een van onze favorieten! Door de aubergine te laten garen in massaman curry en kokosmelk wordt het vruchtvlees heerlijk mals en vol van smaak. Dit gerecht is zelfs geschikt voor mensen met een lichte aubergine afkeer!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gerelateerde producten
Dunne mie noedels
EXPLORE
Massaman currypasta
EXPLORE
Kokosmelk
EXPLORE
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de aubergine in halve manen van ca 1 cm dikte. Snijd ook de tempeh in repen. Meng de aubergine en tempeh met de massaman curry, twee blikjes kokosmelk en sesamzaad in een kom. Snijd ook de witte ui in kwarten en pel de schillen los van elkaar.
Stap 2: Warm 2 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de aubergine, tempeh en ui totdat de aubergine mals is.
Stap 3: Bereid de mie noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 4: Assembleer het bord door eerst een nestje van mie op te maken, vervolgens het tempeh-groenten mengsel erbovenop te leggen en te garneren met Thaise basilicum.