hoofdgerecht, 25MIN

Biefstuksalade met Panang curry

Een salade met een twist, door de biefstuk te marineren in de panang curry krijg je een unieke smaak en zet je op een makkelijke manier een heerlijke salade op tafel.

De Koh Thai Panang curry pasta wordt volgens authentiek recept in Thailand gemaakt, zonder enige toevoegingen.

Panang curry pasta is een speciale kruidenpasta voor het maken van panangcurry. Een lichte curry met tonen van limoen en citroen.

De Perfecte Vereniging van Smaak: Biefstuksalade met Verleidelijke Panang Curry!

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

Limoen
1
Koh Thai vissaus
1 el
Lichtbruine basterdsuiker
1 tl
Sojasaus
2 el
Rode ui
1
Rode peper
1
Koh Thai Panang curry pasta
1 el
Biefstuk
300 g
Peultjes
200 g
Komkommer
1
Verse koriander
15 g
Gezouten pinda’s
2 el

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Vissaus

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Pers de limoen uit. Meng het limoensap, de suiker, vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng de peper en ui door de dressing.

Stap 2: Meng de Panang curry pasta met 2 el olie. Bestrijk hiermee de biefstukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstukken 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

Stap 3: Kook de peultjes 2 min. in kokend water. Giet af in een zeef en spoel af met koud water. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in schuine plakken. Meng de komkommer, peultjes en de blaadjes van de koriander in een schaal.

Stap 4: Voeg de dressing met ui en rode peper toe aan de groenten en meng door elkaar. Snijd het vlees in dunne plakjes en voeg toe aan de salade. Garneer met de pinda’s en eventueel extra koriander.