Hoofdgerecht, 25MIN

Basisrecept Groene curry

Een curry is een gerecht wat je gemakkelijk van te voren kunt maken. Ideaal als je eters krijgt! De groene curry pasta is de pittigste van de vier Thaise currypasta’s. Het zijn verse groene pepers die voor die pittigheid, de kleur en de smaak zorgen.

Je kan de curry zo spicy maken als je zelf wilt door iets meer of minder pasta toe te voegen. Is het te scherp? Beetje extra kokosmelk doet wonderen.

 

Ingrediënten

Koh Thai groene currypaste
2 el
Broccoli
200 g
Courgette
1
Gele paprika
1
Koh Thai kokosmelk
165 ml
Kipdijfilet
200 g

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Kokosmlek

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de kipdijfilet in reepjes, de broccoli in roosjes en de courgette en paprika in kleine stukjes.

Stap 2: Verhit ondertussen in een wokpan of koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de currypasta kort. Voeg de kippendij toe en bak 2-3 minuten. Voeg de gesneden groenten toe en bak voor 3 minuten mee.

Stap 3: Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de kip en groenten gaar zijn.

Serveertip: Serveer de groene curry met Pandan/ Jasmijn rijst. Voor extra pit voeg als laatste nog wat verse koriander en chilipeper toe.

Vegetarisch?Vervang de 200 gram kip voor 200 gram uitgelekte kikkererwten en voeg samen met de kokosmelk toe.

Weinig tijd?Gebruik een voorgesneden groentemix, bijvoorbeeld een Thaise of een Italiaanse.