Dessert, 30 MIN
Mini summer rolls met fruit
Origineler dan dit dessert (wat trouwens ook prima gegeten kan worden als snack of zoete lunch) wordt het niet! Kleine summer rolls gevuld met rijstvermicelli en exotisch fruit. Laat je creativiteit -in combinatie met je fruitmand- de vrije loop gaan!
Een zoete twist op de klassieke Vietnamese summer roll!
Ingrediënten
Gerelateerde producten
Rijstvellen
EXPLORE
rijstvermicelli
EXPLORE
Thai Lime spring roll dipsaus
EXPLORE
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de rijstvermicelli zoals vermeld op de verpakking. Verdeel de vermicelli over twee kommen. Pers het sap van de limoen uit over de ene kom, het sap van een halve citroen over de ander.
Stap 2: Snijd de mango en aardbei in plakken. Haal de pitten uit de passievrucht en haal de blaadjes munt los van de takken.
Stap 3: Zet een ruime bak lauwwarm water klaar en dip een rijstvel een paar seconde onder in het water. Hij mag nog best stevig aanvoelen. Het wordt vanzelf zachter als je hem aan het vullen bent.
Stap 4: Leg het rijstvel op een glad oppervlak (groot bord, plastic snijplank) en begin met beleggen! Leg fruit in het midden, bedek met de citroenvermicelli en leg er vervolgens weer fruit bovenop. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol vervolgens voorzichtig maar stevig op. Herhaal totdat je vellen op zijn!