hoofdgerecht, 35MIN

Thai peanut noedels met jackfruit

Pinda(kaas) lovers opgelet: dit recept is iets voor jou!

Door deze Thaise peanut noodles wil je je vingers aflikken, I swear. Chewy, voedzaam en met een heleboel frisse groenten en jackfruit.

Pinda-lovers opgelet!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Koh Thai voorgekookte dikke udon noedels
2 zakken
Koh Thai young jackfruit
1 blik
Lente ui
2
Rode paprika
1
Komkommer
1
Peen julienne
1 zakje (150 g)

Voor de peanut sauce:

Pindakaas
140 g
Sojasaus
3 tl
Koh Thai sriracha
2 tl
Honing
2 tl
Sesamolie
1 tl
Limoen
1/2, uitgeperst
Knoflook
1 teentje

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Young Jackfruit

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de paprika in dunne reepjes . Doe hetzelfde met de komkommer, nadat je de zaadlijster hebt verwijderd. Snijd de lente-uien in ringen.

Stap 2: Voor de peanut sauce: pers de knoflookteen boven een kom. Voeg aan de kom alle vloeibare ingredienten toe. Meng samen met de pindakaas en 70 g lauwwarm water tot een glad geheel.

Stap 3: Spoel de jackfruit af en bak op middelhoog vuur in 2 el olie voor ongeveer 25 minuten (totdat het vruchtvlees uit elkaar valt).

Stap 4: Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 4: Meng de peanut sauce met jackfruit, noedels en gesneden groenten. Garneer met de lente ui.