BIJGERECHT, 20MIN

Ricepaper dumplings met tofu

Heb je nog wat losse rijstvellen in je keukenkastjes slingeren na het maken van summer rolls? We got you! Deze ricepaper dumplings zijn snel gemaakt, heerlijk crunchy en de perfecte lunch, snack of bijgerecht.

Direct geserveerd zijn ze het lekkerst!

Ingrediënten

Koh Thai rijstvellen
1 pak (12 stuks)
Koh Thai springroll lime dipsaus
1 bakje
Blok tofu
1 (80g)
Wortel, julliene gesneden
1
Witte kool
100 g
Lente ui
1
Sojasaus
1 tl
Sesamolie
1 tl
Knoflook
1 teen
Gember
1 cm
Sesamzaadjes
Ter garnering

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstvellen

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de kool fijn en de lente-ui in ringen. Pers de knoflook uit en rasp de gember. Laat de tofu uitweken en verkruimel in een kom. Meng de tofu met alle overige ingredienten behalve de dipsaus en rijstvellen.

Stap 2: Week een rijstvel in lauwwarm water for 2 sec. Leg neer en vul met twee el vulling, vouw het rijstvel als een vierkant pakketje. Herhaal met een tweede rijstvel, zodat de pakketjes niet openbarsten tijdens het bakken. Herhaal dit proces totdat je 6 loempia’s/dumplings hebt.

Stap 3: Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smeer de bodem in met een drupje olie. Kook ieder pakketje 2 minuten per kant (het doel is een goudbruine buitenkant).

Stap 4: Besprenkel de ricepaper dumplings met sesamzaad en de dipsaus.