Hoofdgerecht, 20MIN

Noodle bowl met geroosterde bloemkool en garnalen

Heb jij al eens bloemkool geroosterd? Deze manier van bereiden zorgt ervoor dat de bloemkool een goede ‘bite’ blijft hebben en hierdoor erg geschikt om te combineren met noodles.

De rijst noedels van Koh Thai worden op authentieke wijze gemaakt van het beste rijstmeel en zijn glutenvrij. De verpakking bevat 4 handige porties.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bloemkool
300 g
Koh Thai rode curry pasta
1 1/2 el
Zonnebloemolie
3 el
Koh Thai rijstnoedels
1/2 pak
Spinazie
100 g
Gele paprika
1
Komkommer
1/2
Limoen
1
Verse koriander
10 g
Verse munt
10 g
Garnalen
100 g
Gezouten pinda’s
15 g

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Rijstnoedels

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Rode currypasta

EXPLORE

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Doe 1 el currypasta in een kommetje en meng er 2 el olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.

Stap 2: Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Bak de garnalen met wat olie gaar.

Stap 3: Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Pers de limoen uit en meng het limoensap samen met de rest van de currypasta en olie tot een dressing.

Stap 4: Maak 2 diepe borden op. Verdeel hier de rijstnoedels, spinazie, geroosterde bloemkool, garnalen, paprika- en komkommer stukjes over. Garneer met de dressing, verse koriander, verse munt en pinda’s.