hoofdgerecht, 25MIN
Vegetarische summer rolls met mango, avocado en rode kool
Rijstvel Summer rolls, oftewel, rijstvel loempia’s. Ook wel verse loempia’s genoemd, worden gevuld met frisse, knapperige ingrediënten die je in een lekker sausje dipt. Vullen, rollen en genieten maar!
Je kunt de summer rolls ook toevoegen aan een Aziatische borrelplank. Combineer bijvoorbeeld met viskoekjes en gemarineerde biefstuk satés. Heerlijk om van te snacken!
Ingrediënten
Voor +/- 10 summer rolls:
Gerelateerde producten
Rijstvellen
EXPLORE
Rijstvermicelli
EXPLORE
Green Sweet chilisaus
EXPLORE
Bereidingswijze
Stap 2: Bereid de rijstvermicelli volgens instructies op de verpakking en zet apart.
Stap 2: Snijd de rode kool en avocado in dunne reepjes, de mango in kleine blokjes & de lente uien in ringetjes. Scheur de koriander in grove stukken.
Stap 3: Vul een kom, schaal of bijvoorbeeld de gootsteen met koud/lauw warm water. Leg een snijplank klaar waar je de springrolls op kunt rollen en zet een ‘productielijn’ neer met alle ingrediënten voor in de springrolls.
Stap 4: Pak nu een rijstvel. Doop deze aan beide kanten even in het water, niet erg als het rijstvel wat hard blijft voelen. Dit wordt straks bij het rollen vanzelf zachter. Leg het vel op de snijplank. Verdeel de ingrediënten in het midden van het vel.
Stap 5: Zodra alle ingrediënten op het vel liggen, ga je rollen: sla het stuk rijstvel dat aan de onderkant over is, over de vulling. Vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol vervolgens verder. Doe dit voorzichtig, maar stevig zodat de springroll straks bij het eten niet uit elkaar valt. Rol op tot je een mooie springroll hebt. De rijstvel sluit vanzelf doordat het een beetje plakt.
Stap 6: Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en serveer de springrolls met de Green Sweet chilisaus.
Tip: De Green Sweet chilisaus kan scherp van smaak zijn. Wil je een minder hete dipsaus, kies dan voor de reguliere Sweet Chilisaus of Mango Sweet Chilisaus.